Criterium Neerpelt 24 oktober 2015

 

Aangekomen in Neerpelt zag ik dat de schaakclub van Geel en Turnhout elkaar gevonden hadden. Allen zaten ze samen gezellig aan een tafel. De (niet altijd stille) kempen waren goed vertegenwoordigt.

 

We begonnen helaas met vertraging aan de wedstrijden. Iedereen ging naar hun schaaklokaal, maar ze werden gevraagd om terug naar de refter te gaan om een woordje van schepen van Sport te krijgen. Gelukkig duurde het niet te lang (alhoewel…) maar uiteindelijk begon het 1ste schaakpartij van het tornooi.

 

Deelnemers van JST:

– Categorie D: Silke Roymans (stap 3)

– Categorie E: Annouck Goossens (stap 3) – Xander Gijsels (stap 3)

– Categorie F: Robbe Gijsels (stap 1b) – Senne Goossens (stap 3) – Hervano Manueke (stap 3)

– Tigran Khachatryan (stap 3)

– Categorie Open: Bart Van Der Avort (begeleider stap 3)

 

De prijs voor knapste schaakmat zou naar Silke zijn gegaan. Ze won haar laatste 3 partijen op verbluffende wijze. Zo won ze een wedstrijd waarbij ze een vork zette met haar paard. Na wat na te denken zag ze opeens dat het schaakmat was. Knap gespeeld Silke !

 

Als er een prijs zou zijn van doorzettingsvermogen en positivisme, dan had Robbe deze ongetwijfeld gekregen. Ondanks dat hij geen enkel partij heeft gewonnen, bleef hij glimlachen.

 

Annouck maakte het de tegenpartij ook niet gemakkelijk, zelfs haar ouders niet tijdens de pauze. Volgende keer beter ouders? J

 

Xander had een beetje pech met een spel waar het Remise zou zijn. Ondanks hij geen sterke stukken meer had en de tegenpartij nog 2 (loper en toren) maakte hij het hem enorm lastig. Volgende keer de scheidsrechter verwittigen. Ondanks deze partij haalde hij een mooie 10de plaats met een welverdiende 5/9.

 

Senne begon als beste aan het tornooi met 2 winstspelletjes op een rij. De volgende 2 verloor hij, maar zette dit meteen recht door zelfs 3 keer achter elkaar te winnen. Hij eindigde zelfs als hoogste voor JST met een zeer mooie 5de plaats!

 

Hervano en Tigran speelden tijdens ronde 4 een duel tegen elkaar. Al snel bleek dat Tigran gewonnen had. Beide spelers speelden regelmatig op bord 1 en 2 en maakte het de uiteindelijk winnaars het knap lastig. Hervano en Tigran eindigden beide met 5 punten respectievelijk op een 6de en 9de plaats. Mooie prestatie !

 

Bart kreeg tijdens het eerste spel een bye. Eerlijk gezegd waren het allemaal moeilijke tegenstanders met hoge ELO-punten. Tijdens ronde 6 speelde hij een remise waarbij hij enkel een pion en een koning had, de tegenpartij had nog een loper/koning en pion. De laatste partij was een leuke afsluiter van het tornooi: winst.

 

Dank aan alle kinderen en ouders die zorgde voor een leuke sfeer en een aangename dag. Iedereen heeft zijn best gedaan en heeft hopelijk veel bijgeleerd.

 

Hopelijk zien we jullie allen terug op ons eigen tornooi, 1 november !

 

Klaas

Jeugdclub Schaken Turnhout
Volg ons nu ook op Facebook!

facebook_logo[1]

CONTACTEER ONS
  • Leslokalen: H-Blok, Jubileumlaan 1, 2300 Turnhout
  • 0496855446
  • info@jsturnhout.be